Bach-virág terapeuta

 

 

A virágterápia dr. Edward Bach (1886-1936) angol orvos nevéhez fűződik.

 
 
Orvosi tanulmányait Londonban 20 éves korában kezdte el, majd sebészként, később traumatológusként dolgozott. Munkája során saját kutatásokat, megfigyeléseket végzett. Nyilvánvalóvá vált számára, hogy összefüggés  van a beteg személyiségtípusa, érzelmi beállítottsága és a betegsége között. Az első világháború idején katonai kórházban dolgozott sebészként, és ez idő alatt figyelt fel arra, hogy ugyanolyan típusú sérülések, betegségek esetén a lelki állapot jelentősen befolyásolta a gyógyulás esélyét. Ezen a területen további kutatásokat folytatott és ezért visszavonult otthonába. Megismerkedett a homeopátia módszerével, mely csodálattal és elismeréssel töltötte el. Különösen tetszett neki, hogy Hahnemann szerint is a betegség kialakulásában és a gyógyulásban az értelem és az érzelem állapota kiemelkedő fontosságú. Ez a nézet összecsengett saját háborús tapasztalataival.
 
 
 
Éveken át keresett egy olyan terápiás módszert, mely alkalmazása egyszerű, lágy, szelíd, minden ember számára hozzáférhető és használható legyen. A növényekben kereste a megoldást, ezért rengeteg növényt kipróbált és a homeopátiához hasonlóan készített belőlük szájon át szedhető esszenciákat.
 
Az esszenciák alkalmazásával rövid időn belül javulást értek el a  betegek, ezért ettől kezdve kizárólag az általa felfedezett virágesszenciákat alkalmazta. Hogy minél több időt szentelhessen kutatásainak, vidékre költözött és a természet közelében, a virágok, fák, bokrok természetes lelőhelyein folytatta kutatásait, ismereteinek bővítését.
 
 
 
 

Kitartó munkássága eredményeként 38 virágesszenciát +  1 összetett virágesszenciát hozott létre. Ez a virágterápia a beteg gondolkodásmódjának és érzelemvilágának harmonizálását helyezi a középpontba, mely képes a testi egészség helyreállítását elősegíteni. A terápia finom rezgésterápia, klinikai megfigyelések igazolják hatásosságát.

 
 
 
Dr. Bach 38 negatív érzelmi állapotot különböztetett meg és 7 nagy csoportot alakított ki.
 
 
 
Ezek a lelki állapotok egy-egy karaktert jelenítenek meg, melyekből mindenki ráismerhet saját magára. Ezek a beállítottsági hibák akadályozzák az ember számára a boldogság és a harmónia megélését  az életben. A virágesszenciák segítenek abban, hogy az embert ért negatív érzelmi töltéseket áthangolja pozitív irányba úgy, hogy közben emeli a rezgésszintet, minden káros mellékhatás nélkül.
 

A Bach virágok 7 csoportja:

  • Félelem
  • Bizonytalanság
  • Érdektelenség
  • Magányosság
  • Túl érzékenység
  • Kétségbeesés
  • Túlzott aggódás

 

 

Régóta fennálló probléma esetén tanácsos virágesszencia-terapeutát felkeresni, aki segít a megfelelő virágesszenciák kiválasztásában és felügyeli a gyógyulás folyamatát.
 
 
Bach-virágterápia alaptanfolyam: 2018. június
 
6.500,-Ft.
Jelentkezés: 30 2928242
 
 
Nyitó oldal